Fëmijët në Gaza ngrejnë balona me portretet e të miturve të vrarë nga sulmet ajrore të Izraelit

Fëmijët fluturonin sot balona pranë plazhit të qytetit të Gazës, secila me portrete të 66 fëmijëve që u vranë në krahinën palestineze nga sulmet ajrore të izraelit, gjatë konfliktit të fundit mes shtetit hebre dhe militantët palestinezë të Hamas.

Shifra përfundimtare e viktimave të sulmeve izraelite mbi territorin e rrethuar të Rripit të Gazës pas armëpushimit mes Izraelit e Hamas ishte 248, duke përfshirë 66 femije e 39 gra, sipas shifrave të ministrisë palestineze të shëndetësisë.

Të paktën 1,948 njerëz u plagosën, gjatë 11 ditëve të sulmeve ajrore izraelite, pas të cilave hyri në fuqi armëpushimi i ndërmjetësuar nga Egjipti.Ushtria izraelite nisi sulmet ajrore mbi Gaza më 10 maj duke lënë pas një gjurmë të gjerë shkatërrimi mbi territorin bregdetar, ndërsa pretendonte se po godiste militantet e Hamas, tunelet e nendheshme dhe pozicionet e tyre, pas sulmeve të tyre me raketa ne territorin e Izraelit, te cilat sipas raportimeve lanë të vdekur 10 civile.